Taiji on harjoitus, jossa toistetaan hitaita bioenergiaa kasvattavia liikesarjoja rauhallisesti hengittäen ja mieli keskittyneenä. Perusajatus on, että ihminen on osa luontoa ja sen kulkua. Taolaisen filosofian mukaan koko luontoa hallitsee kaksi vastakkaista voimaa, yin ja yang. Ne ovat jatkuvassa liikkeessä ja muodostavat dynaamisen tasapainon. Yin- ja yang –voimat ovat sisällä kaikissa liikesarjoissa: yin vaihtuu yangiksi ja yang yiniksi rytmisin ja katkeamattomin liikkein. Vaikka liikkeet suoritetaan pehmeästi, ne sisältävät huomattavan määrän voimaa.

Bai’Ou –ryhmissä opitaan perinteistä Yang-tyyliä. Sen päämääränä on erityisesti ihmisen energian tasapainottaminen ja energian tason nostaminen. Keskeistä on eri voiman alueiden kokonaisvaltainen kehittäminen – fyysisen voiman, rentouden sekä energiakentän. Taiji kohentaa terveyttä, parantaa keskittymiskykyä, edistää kehon hallintaa ja ehkäisee ja hoitaa tehokkaasti stressiä.

Taiji-harjoitus koostuu kolmesta liikesarjasta, joita opitaan vähitellen ja askel askeleelta. Lisäksi on sisäisen energian kehittämiseen tähtääviä harjoituksia sekä mm. eläinten liikkeitä jäljitteleviä liikesarjoja. Taijin hyvää oloa ja voimaa tuova vaikutus alkaa yleensä tuntua hyvin nopeasti, usein vain muutaman harjoituskerran jälkeen. Edistyneessä vaiheessa harjoitukset antavat oppilaille mahdollisuuden voimien huomattavaan kehittämiseen. Näitä voimia ohjataan käyttämään viisaasti ja elämää edistäen.